Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PixabayСтраните от ЕС трябва да предприемат допълнителни мерки

...
Редактор: Виолета Николаеваe-mail: Снимка PixabayСтраните от ЕС трябва да предприемат допълнителни мерки
Коментари Харесай

Европейският парламент обяви интеграцията на Русия и Беларус за нелегитимна

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: 

Снимка Pixabay

Страните от Европейски Съюз би трябвало да подхващат спомагателни ограничения против Русия, в случай че Москва продължи политиката на милитаризация на Беларус и интеграция с нея. Това се показва в резолюцията на Европейския парламент, призната с преобладаващо болшинство на пленарната сесия в Страсбург в четвъртък.

Управлението на Алекснадр Лукашенко в Беларус е " нелегално ", защото пълномощията му изтекоха на 5 ноември 2020 година и надлежно всички подписани от него държавни документи би трябвало да бъдат отхвърлени, съгласно документ, оповестен на уеб страницата на Екологичен потенциал.

Това, съгласно евродепутатите, се отнася и за т. Нар. „ Пътни карти “ за интеграция, които Лукашенко се съгласи по време на договарянията с съветския президент Владимир Путин на 9 септември.
Европейският парламент преглежда тези документи като „ нарушаване на суверенитета на Беларус, защото белоруският народ е лишен от правото да дефинира бъдещето на своята страна “, и приканва страните -членки на Европейски Съюз да „ изяснят “ на Москва, че в случай че тази политика продължи, Европейският съюз „ ще би трябвало да вкара спомагателни ограничения за въздържане “ против Русия...

Пътните карти допускат основаването на обединен пазар на петрол и газ, доставките на оръжия на стойност 1 милиард $ и укрепването на икономическата интеграция. И това " усилва риска Лукашенко да продължи да търгува с суверенитет в подмяна на още по -голяма поддръжка за Русия ", се споделя в резолюцията.

Година след „ по този начин наречените избори на 9 август 2020 година “, беларуските управляващи не престават репресиите против личния си народ: повече от 40 хиляди души бяха арестувани, в това число съвсем 500 публицисти, доста бяха задържани, подложени на напън и изтезания, евродепутати споделям.

Лукашенко намерено заплаши, че ще изпрати потоци от опиати и мигранти в Европейски Съюз и провокира миграционна рецесия: към 4 хиляди души незаконно са влезнали в Литва от територията на Беларус, 1,4 хиляди - в Полша, към 400 - в Латвия, до момента в който най -малко пет души починаха от безсилие и мраз, заседнали на беларуската граница, изброяват създателите на резолюцията.

До края на 2020 година Брутният вътрешен продукт на Беларус спадна с 0,9%, а тази година съгласно прогнозите ще загуби още 2,7%, само че съгласно Екологичен потенциал четири пакета наказания, засягащи 166 лица и 16 организации, тъй че до момента са имали „ единствено непълен резултат “ върху стопанската система и „ нямат доста влияние “ върху сериозните браншове, финансиращи режима - износа на торове и петролни артикули.

В тази връзка евродепутатите приканват за въвеждане на петия пакет стопански наказания допустимо най -скоро „ с акцент върху основни браншове на беларуската стопанска система, както и държавни и частни предприятия, които поддържат и финансират режима на Лукашенко “.

По-специално се предлага въвеждане на ограничаващи ограничения във връзка с черната металургия, производството или преработката на дървесина, химическата индустрия, както и всички държавни банки и основни компании, да вземем за пример Беларускалий и Белтелеком.

Резолюцията на Европейския парламент, осъждаща интеграционната интеграция на Руската федерация и Беларус, е интервенция в делата на две суверенни страни, като по този метод евродепутатите се пробват да повлияят отрицателно на междудържавния разговор сред Москва и Минск, държавният секретар на Съюзната страна Дмитрий Мезенцев сподели пред РИА Новости.

„ Няма причина да се счита, че компетентността на европейските парламентаристи се простира до проекти и стратегически задания, които Русия и Беларус без значение дефинират за себе си като самостоятелни и суверенни страни. Още по -неприемливо е, че в Страсбург заявяват вероятностите за нарушение на суверенитета на Беларус, за което няма и не може да има никакви аргументи и предпоставки “, акцентира Мезенцев. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР